Megjelenítés módja:
 
Előző 1 191 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldborsós csirkebecsinált

Hozzávalók

1 szép nagy, konyhakész csirke
2 csomó zsenge leveszöldség
1 zsenge karalábé
kis darabka zeller
fél fej kelkáposzta
1-2 vöröshagyma
1 kiskanál egész fekete bors, só
30 dkg frissen fejtett zöldborsó
1-2 ág friss kakukkfu
1-1 dl tejföl és tejszín
1 csapott ev?kanál étkezési
keményítô vagy 1 evôkanál
finomliszt
2 közepes paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-1 kiskanál fehér bors
és citromlé
a körethez:
35-40 dkg szélesmetélt

      A csirkét megmossuk, félbevágjuk és 2 liter vízben föltesszük f?ni. Kis lángon 15-20 percig puhítjuk. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, egészben hagyva mindet a húshoz adjuk, a borsot beleszórjuk, megsózzuk (kb. 1,5 ev?kanálnyi só kell bele). További kb. 40 perc alatt mindent puhára f?zünk. Ezután a csirkét a levesb?l kiemeljük, és ha egy kicsit kih?lt, b?rét lefejtjük, húsát kicsontozzuk, és kb. 1,5 centis kockákra vágjuk. A levesb?l 4 decit kimerünk, a borsót beleszórjuk, a kakukkf?vel f?szerezzük, és kb. 15 perc alatt puhára f?zzük. A tejfölt a tejszínnel és a keményít?vel simára keverjük, a borsóról egy kevés forró levet rámerünk, majd az egészet visszaöntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszer?en bes?r?södik. Ha kell, utánasózzuk. Végül a fölkockázott csirkehúst is beledobjuk, megforrósítjuk. A t?zr?l levéve a lehéjazott, kimagozott, kis kockákra vágott paradicsomot és a fölaprított petrezselymet is belekeverjük. A borssal és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Köretnek f?tt szélesmetélt illik hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 460 kcal / 1923 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki sauvignon blanc 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY