Megjelenítés módja:
 
Előző 1 138 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


30 perc menü: zöldborsó leves, brassói pulykamáj

Hozzávalók

a leveshez:
30 dkg frissen fejtett zöldborsó
1 kiskanál ételízesít? por
3 dl tej
3 dkg Rama margarin
1 csapott ev?kanál finomliszt
1 mokkáskanál cukor
1 dl tejszín, 2 tojássárgája
1 szikkadt zsemle
a f?fogáshoz:
1 kg tisztított, ha lehet,
egyforma nagyságú újburgonya
(így is lehet kapni)
a sütéshez: b? olaj
70 dkg pulykamáj
6-7 dkg füstölt szalonna
2 ev?kanál olaj
5-6 gerezd fokhagyma
1 kiskanál paradicsom-
püré
1 mokkáskanál ?rölt
fekete bors
1 kiskanál majoránna
1 kiskanál finomliszt

      0. perc 5 deci vizet kisebb lábasban fölforralunk. A borsót megmossuk, a vízbe szórjuk, az ételízesít?vel f?szerezzük, és lefödve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára f?zzük. 2. perc A f?fogáshoz való burgonyát konyharuhára szedve leszárogatjuk. (Ha nem tisztítva vásároltuk, akkor vagy 10 percet igénybe vesz, mire a szemeket körömkefével dörzsölgetve megmossuk, így biztosan kifutunk az id?b?l!) Egy nagyobb serpeny?t félig megtöltünk olajjal és közepesen megforrósítjuk. Aki frit?zt használ, azt melegítse el?. 4. perc A pulykamájat ? miután hártyáit, inait lefejtettük ? kb. 2 centis darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyra fölcsíkozzuk, nagyobb serpeny?ben, az olajon 2-3 perc alatt üvegesre sütjük. A süt?t közepesre el?melegítjük, a leveshez való zsemlét félcentis kockákra vágjuk, a tepsibe szórjuk és a süt? fels? rácsára téve megpirítjuk. 10. perc A serpeny?ben már elég forró az olaj. A burgonyát óvatosan beleszórjuk, és nem egészen közepes lángon kb. 15 percig sütjük. 12. perc A májat a szalonnára dobjuk, és kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Közben a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a borsot és a majoránnát is hozzáadjuk, kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük. Ha kész, a liszttel meghintjük, 1 percig pirítjuk, és kb. 1,5 deci vízzel fölöntjük. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, hogy a leve (szaftja) kicsit bes?r?södjön. Letakarva a megpirult zsemlekockák alá, a süt?be tesszük, így tartjuk melegen. A süt?t elzárjuk. 22. perc A puha borsót a t?zr?l lehúzzuk, lesz?rjük, 4 ev?kanálnyit a tálaláshoz elrakunk, a levét is félretesszük. A többi borsót a hideg tejjel turmixoljuk (merül?mixerrel is pépesíthetjük). 24. perc A vajat lábasban fölolvasztjuk és a lisztet kevergetve 1 perc alatt egy kicsit megpirítjuk benne. A borsó f?z?levét és a tejes borsópürét ráöntjük, kevergetve fölforraljuk. A cukorral ízesítjük, ha kell, utánasózzuk. 27. perc A sült burgonyát sz?r?lapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk és a forró süt?ben melegen tartjuk. 29. perc A tej-színt a tojássárgájával levesestálban elkeverjük, a borsókrémlevest ráöntjük. A süt?b?l ?kihalászott? zsemlekockát külön kínáljuk hozzá. A brassói máj is melegen van, tálaláskor csak rá kell halmozni a sült újburgonyára.


Elkészítési id?: 30 perc.

Jótanács: ? Ha van még 5 perc, desszertként 25 deka epret, 1 deci tejszínt, 4 gombóc vaníliafagylaltot összeturmixolva fagylaltos eperkoktélt készíthetünk..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY