Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1015 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Cseresznyés batyutorta

Hozzávalók (12 batyu)

10 dkg vaj
35 dkg finomliszt
csipetnyi só
60 dkg cseresznye
5 dkg darált mandula
5 dkg zsemlemorzsa
1 kiskanál ?rölt fahéj
5 dkg porcukor
20 dkg készen kapható
marcipánmassza
a nyújtáshoz:
liszt
a tetejére:
5 dkg porcukor

      A puha vajat a liszttel, a sóval és egy kevés langyos vízzel alaposan összedolgoz-zuk. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át h?vös helyen pihentetjük. A cseresznyét kimagozzuk, a mandulát a morzsával, a fahéjjal és a porcukorral ösz-szekeverjük. A tésztát 12 egyenl? részre osztjuk. Belisztezett deszkán minden darabot egyenként vékonyra nyújtunk, és a közepükre 1-1, szintén vékonyra lapított marcipándarabkát helyezünk. 6-8 szem cseresznyét halmozunk rá, mandulás morzsával megszórjuk, és a tészta széleit ráhajtva középen batyuszer?en összefogjuk. A kis tésztabatyukat süt?papírral bélelt tortaformába rakosgatjuk és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 357 kcal / 1493 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Rupy port.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY