Megjelenítés módja:
 
Előző 1 228 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Formás csirkefelfújt

Hozzávalók

35 dkg csirkemellfilé
2 kicsi, kemény
paradicsom
2 tojás
4 ev?kanál tej
3 dkg zsemlemorzsa
1-1 kis csokor
metél?hagyma
és tárkonylevél
só, ?rölt bors
a formák kikenéséhez:
2 dkg vaj
a tálaláshoz:
salátalevelek

      A csirkemellet ledaráljuk. A paradicsomokat meghámozzuk ? ha szükséges le is forrázhatjuk ?, félbehasítva magjaikat kikaparjuk, húsukat kis kockákra vágjuk, a csirkéhez adjuk. A tojásokat a tejjel fölverjük, az el?z?ekre öntjük. A zsemlemorzsával és a fölaprított zöldf?szerekkel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. Ezután 4, kivajazott kis pudingformába töltjük, tetejükre megvajazott zsírpapírt fektetünk. Vízzel félig telt tepsibe rakjuk, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 35 percig g?zöljük-sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt t?re nem ragad rá. Melegen tányérra borítjuk és salátalevelekkel díszítve, pirítóssal tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 ,óra 10 perc.
Egy adag: 233 kcal / 974 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri zeng? `98.

Jótanács: ? Leforrázott tárkonylevelekkel a képen látható módon szépen díszíthet?..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY