Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1357 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Almás céklasaláta

Hozzávalók

30 dkg közepes, lehet?leg
egyforma cékla

1 mokkáskanál köménymag
1 kisebb vöröshagyma
2 alma (kb. 20 dkg)
1 citrom
3 ev?kanál borecet
6-7 ev?kanál kukoricacsíra-olaj
1 ev?kanál porcukor

      A céklát kefével dörzsölve jól megmossuk, majd enyhén sós, köménymagos vízben ? amibe el?z?leg a megmosott hagymát is beletettük ?, lefödve, kis lángon puhára f?zzük. Amikor kih?lt, meghámozzuk, akárcsak az almát, majd mindkett?t gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A citromot meghámozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk. Mindezeket a borecettel meg az olajjal öszszekeverjük, 1 kiskanál sóval és a cukorral ízesítjük.


Elkészítési id?: 30 perc + f?zés.
Egy adag: 218 kcal / 912 kJ.

Jótanács: Az almás céklasalátát f?tt zellerrel is összekeverhetjük. Természetesen a többi hozzávalóhoz hasonlóan ezt is gyufaszálnyi csíkokra kell vágni. A hagymát és a köménymagot viszont el is hagyhatjuk..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY