Megjelenítés módja:
 
Előző 1 603 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Halas cukkinirolád

Hozzávalók (2 személyre)

2 zsenge, arasznyi cukkini

40 dkg tengeri halfilé
(fagyasztott is lehet)
3-4 dkg vaj
2 tojás
2 dl tejszín
?rölt fekete bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
10 dkg reszelt ementáli sajt
2 kisebb paradicsom

      A cukkiniket megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában 2-3 milliméter vastagon fölszeleteljük. Ezt szeletel?géppel a legkönnyebb, de olyan uborkagyalu is megteszi, amin a szeletelés vastagsága állítható. Forrásban lév?, enyhén sós vízben 2 perc alatt el?f?zzük, lesz?rve lecsöpögtetjük. A tengeri halból a vastagabb darabokat lapjában félbevágjuk, majd a filéket nagyjából akkorára daraboljuk ? igazítjuk, hogy olyan szélesek legyenek, mint a cukkiniszeletek. Megsózzuk, majd minden cukkinicsíkra teszünk 1-1 (ha úgy jön ki, akár 2) szeletet is. Szorosan fölgöngyöljük, majd 2, egyszemélyes kivajazott, t?zálló tálba állítgatjuk. Akkor jó, ha a formát szépen kitölti, így a kis tekercsek nem nyílnak szét. A tojásokat felverjük, a tejszínnel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott kaporral f?szerezzük. Végül a reszelt sajtot és a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot is beleforgatjuk. A tekercsekre öntjük, eligazgatjuk, el?melegített süt?ben, nagy lángon (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Meleg el?ételnek vagy könny? vacsorának kínáljuk, de f?étkezés is lehet bel?le, ha párolt rizst is adunk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 893 kcal / 3733 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri olaszrizling 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY