Megjelenítés módja:
 
Előző 1 788 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Juhtúróval töltött cukkini

Hozzávalók (2 személyre)

5 dkg rizs

2 kisebb, zsenge cukkini
(ha lehet, virágjával együtt)
1 gerezd fokhagyma
1 ev?kanál olaj
1 tojás
15 dkg juhtúró
néhány ágacska kakukkf?
a tál kikenéséhez:
1 ev?kanál olaj
a tálaláshoz:
kész paradicsommártás

      A rizst megmossuk, és b?, enyhén sós vízben (ilyen kis mennyiséget nem lehet a hagyományos módon megpárolni) kb. 5 percig f?zzük. Lesz?rve lecsöpögtetjük. A cukkiniket megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában félbehasítjuk, belsejüket kikaparjuk és apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, az olajon megfuttatjuk, majd a cukkiniforgácsot hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 2-3 perc alatt puhára pároljuk. A t?zr?l levéve a f?tt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, a juhtúrót is belemorzsoljuk. Finomra vágott kakukkf?vel f?szerezzük, és a masszát a cukkinik üregébe púpozzuk. Ezután olajjal kikent t?zálló tálba fektetjük, lefedjük és el?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Paradicsommártást kínálunk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 366 kcal / 1530 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói olaszrizling `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY