Megjelenítés módja:
 
Előző 1 23 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Cukkinichips majorannás mártogatóval

Hozzávalók

50 dkg zsenge cukkini
10 dkg finomliszt
1 kiskanál ételízesít? por

a sütéshez:
b?ven olaj
a mártogatóshoz:
2 dl joghurt
1 ev?kanál citromlé
1 ev?kanál cukor

1-1 kiskanál friss
majoránnalevél és -virág

      A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, törzsét uborkagyalun vékonyan leszeleteljük. Ezeket egyenként az ételízesít? porral és egy kevés sóval elkevert lisztbe forgatjuk, majd b?, forró olajban néhány perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. Szalvétára szedve a fe-lesleges zsíradékot leitatjuk róla. A mártogatóshoz a joghurtot a citromlével, a cukorral és egy kevés sóval simára keverjük. Az apróra vagdalt majoránnalevelet hozzáadjuk, a majoránnavirágot belemorzsoljuk. A ropogós cukkinicsipszet kedvére mindenki ebbe mártogathatja.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 190 kcal / 795 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi sauvignon blanc 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY