Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1550 1 2 ... 1631  Utolsó


Taco csíp?s

Hozzávalók

a tacóhoz:
30-30 dkg finomliszt
és kukoricaliszt
1-1 kiskanál só és origanó
víz
a sütéshez:
b?ven olaj
a mártogatóshoz:
1 dl ketchup
1 kiskanál csíp?s
paprikakrém
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ev?kanál méz
2-3 ág friss, fölaprított
rozmaring

      A tacóhoz a kétféle lisztet egy mély tálba szitáljuk. A sót és a morzsolt origanót hozzáadjuk, majd annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy a tészta rugalmas legyen. Ezután diónyi golyócskákat formálunk bel?le, amiket egyenként késfok vastagságúra nyújtunk. Éles késsel nagyobb darabokra szabdaljuk, azután b?, forró olajban kis adagokban, 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz valókat összekeverjük, ezt kínáljuk a ropogtatnivaló mexikói különlegesség mellé.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 765 kcal / 3198 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri sauvignon.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY