Megjelenítés módja:
 
Előző 1 96 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pisztáciás borjúpástétom

Hozzávalók (10 személyre)

1 kg finomra darált borjúhús
25 dkg finomra darált sertéshús
3 nagy gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 csapott ev?kanál pirospaprika
1 csapott ev?kanál só
1 mokkáskanál ôrölt bors
3 tojás, 1 kupica konyak
1 maréknyi tisztított pisztácia
12 vékony szelet füstölt sonka vagy szeletelt húsos szalonna
a tálaláshoz: egy kis üveg marinált paprika
pár szem kimagozott olajbogyó

      A kétféle darált húst összekeverjük, a zúzott fokhagymával, a fölaprított petrezselyemmel, a pirospaprikával f?szerezzük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd a konyakot meg a pisztáciát is hozzáadjuk. Egy püspökkenyérformát a sonkával kibélelünk, a húsos masszával megtöltjük, és a formából kihajló sonkaszeleteket ráborítjuk. Mély tepsibe állítjuk, és annyi vizet öntünk köré, hogy a forma feléig érjen, majd el?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 1 órát sütjük. Megvárjuk amíg kih?l, majd 1-2 órára h?tôszekrénybe tesszük. Kisujjnyi vastagon fölszeletelve, marinált paprikával meg olajbogyóval tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc + h?tés.
Egy adag: 429 kcal / 1794 kJ.
Italajánlat: száraz rosé (Villányi kékfrankos rosé ?97).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY