Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1258 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Rácsos jostatorta

Hozzávalók (12 szelet)

a tésztához:
8 dkg szezámmag
40 dkg finomliszt
15 dkg cukor
20 dkg Rama
margarin
1 tojás, 2 ev?kanál tejföl
a töltelékhez:
75 dkg josta
12 dkg cukor
a tetejére:
1 tojássárgája

      A szezámmagot serpeny?ben szárazon (vagyis zsiradék nélkül) folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk. A lisztet a cukorral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, a tojással, a tejföllel és a szezámmag felével összegyúrjuk. Alufóliába csomagolva legalább egy órára h?t?szekrénybe tesszük. A jostát megtisztítjuk és a cukorral összekeverjük. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 22 cm átmér?j?, süt?papírral borított tortaformát. A cukros jostát beletöltjük, azután a maradék tésztát csíkokra vágva rárakjuk, vagyis a tetejét berácsozzuk. A tésztacsíkokat tojássárgájával lekenjük, a szezámmagot ráhintjük. El?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 45 perc alatt megsütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 605 kcal / 2529 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Tawny port.

Jótanács: ? Érett egresb?l is készíthetjük..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY