Megjelenítés módja:
 
Előző 1 651 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Nagybaracskai halászlé bográcsban

Hozzávalók

2 db 1-1,5 kg-os ponty
1 kg másfajta hal
vöröshagyma
1-2 db zöldpaprika estleg cseresznyepaprika
1 db közepes paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
10 dkg f?szerpaprika, só
13-15 l-es bogrács
hogy a hal f?zés során össze ne törjön

      A friss halat megtisztítjuk, felbontjuk, mélyen irdaljuk, daraboljuk. Külön tesszük a halfejet, hasaaljat, farkát. A 6-7 cm-es haldarabokat besózzuk és 1-2 óráig állni hagyjuk. A bogracsba betesszük a halfejet, hasaalját, farkát, az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáöntünk 5 l vizet, hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát, cseresznyepaprikát. Fontos, hogy a f?szerpaprikát akkor adjuk hozzá, mikor a lé forrni kezd. Er?s t?zön 25 percig f?zzük, majd hozzáadjuk a haldarabokat és még 18 pecig f?zzük. A f?zés befejezése el?tt megkóstoljuk, ha kell sózzuk. A kész halászlevet átsz?rjük. A haldarabokat külön tányéron, a levet frissen kif?zött gyufaszál tésztával kínáljuk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY