Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1162 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Kuglóf Bacchus kedvére

Kuglóf Bacchus kedvéreHozzávalók (6 személyre)

10 ev?kanál vörösbor
1 kiskanál reszelt citromhéj
2 kiskanál forraltbor-f?szerkeverék
20 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojás
fél csomag süt?por
22 dkg liszt
a forma kikenéséhez:
vaj
liszt
a tetejére:
porcukor

      A vörösbort a reszelt citromhéjjal, a forraltbor-f?szerrel és 2 ev?kanál cukorral felmelegítjük. A maradék cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra keverjük. A f?szeres bort ráöntjük, a süt?porral elkevert lisztet, és végül a tojások fehérjéb?l vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kivajazott, liszttel meghintett kuglófformába töltjük és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sü-t?ben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 644 kcal / 2692 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY