Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1177 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mámoros menyecske

Mámoros menyecskeHozzávalók

a tésztához:
3 tojás
10 dkg méz
1 kiskanál süt?por
14 dkg liszt
csipetnyi só
1 kiskanál reszelt citromhéj
a forralt borhoz:
6 dl vörösbor
2-3 darabka fahéj
2-3 szem szegf?bors
4-5 szem szegf?szeg
kb. 5 dkg cukor
2 szelet citrom
a sütéshez:
olaj

      A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. A süt?porral elkevert lisztet hozzáadjuk, csipetnyit megsózzuk, a reszelt citromhéjat beleszórjuk, végül a tojások fehérjéb?l vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kiskanállal a felforrósított olajba szaggatjuk és a kis fánkocskákat körös-körül aranysárgára sütjük. (Ez oldalanként kb. 2-2 percet jelent.) Közben a vörösbort a f?szerekkel és ízlés szerinti cukorral felforraljuk. Lesz?rjük, tányérokba merjük és a megsült, szalvétán lecsöpögtetett fánkokat belepottyantva azon forrón kínáljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 504 kcal / 2107 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY