Megjelenítés módja:
 
Előző 1 172 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Lencseleves a Szerájból

Hozzávalók (4 személyre)

2 dl vörös lencse
1 kicsi vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 kiskanálnyi apróra vágott mentalevél
1 kiskanál finomliszt
1 púpozott kiskanál paradicsompüré
só, ?rölt fehér bors

      A lencsét töbször váltott hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, kb 6 dl vízben t?zre tesszük. A megtisztított négybe vágott hagymát hozzáadjuk, nagy lángon felforraljuk, majd lefödve 30 perc alatt puhára f?zzük. Akkor jó, ha habver?vel keverve jój össze tudjuk törni. Az olajat egy másik edényben kissé felforrósítjuk, a fölaprított mentalevelet megfuttatjuk benne. A liszttel meghintjük, kissé megpirítjuk, majd tovább kevergetve a pardicsompürével pár perc alatt barnára pirítjuk. A lencsepürét ráöntjük, annyi vízzel hígitjuk, amennyi levest szeretnénk, megsózzuk, megborsozzuk és 3-4 percig forraljuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 281 kcal / kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY