Megjelenítés módja:
 
Előző 1 697 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tengeri halszeletkék zöldségágyon

Tengeri halszeletkék zöldségágyonHozzávalók

40 dkg tengerihal-filé
2 sárgarépa
2-3 ág halványzeller
(szárzeller)
1 kb. 20 dkg-os cukkini
só, 4 ev?kanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
3 ev?kanál száraz
fehérbor
fél mokkáskanál ?rölt
fekete bors
az öntethez:
2 dundi újhagyma
1-1 kis csokor petre-
zselyem és bazsalikom
5-6 ev?kanál olívaolaj
2 ev?kanál tárkonyecet
1-1 késhegynyi só
és ?rölt fekete bors

      A halat megmossuk, leszárogatjuk, majd 3-4 dekás kis érmékre vágjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és gyufaszálnyinál picit vastagabb csíkokra vágjuk. Enyhén sós, forrásban lév? vízben a répát meg a zellert 4 percig f?zzük, úgy, hogy az utolsó 2 percre a cukkinit is beledobjuk. A zöldségeket végül lesz?rjük, jól lecsöpögtetjük. A zöldséget a fele olajjal, a zúzott fokhagy-mával és a fele fehérborral összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Egyenletesen tepsibe vagy t?zálló tálba terítjük. A halszeleteket a zöldségágyra fektetjük, sóval, borssal behintjük, a maradék olajjal és borral meglocsoljuk, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 10 percig sütjük. Az öntethez a hagymát és a zöldf?szereket megtisztítjuk, majd nagyon finomra vágjuk. Az olajjal és az ecettel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a zöldséges halat ezzel meglocsoljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 1756 kcal / 420 kJ.
Italajánlat: Badacsonyi kéknyel? 2000.

Jótanács: - Nagyobb étk?ek kedvéért ezt a fogást a következ? zöldséges tésztával (lásd 7. oldali kép) el?ételként vagy köretként is kiegészíthetjük. 30 deka rövid cs?tésztát enyhén sós vízben kif?zünk, de 5 perccel azel?tt, hogy megpuhulna, 40 deka rózsáira bontott karfiolt és 20-25 deka földarabolt zöldbabot is beledobunk. Ha a tészta puha és a zöldségek roppanósak, lesz?rjük, jól lecsöpögtetjük. 4 ev?kanál olívaolajon 2 gerezd zúzott fokhagymát megfuttatunk, vigyázva, nehogy megégjen. A t?zr?l lehúzva 2 összetört, olajos szardellafilével (ajókával) és a zöldséges tésztával összekeverjük. Azonnal tálaljuk..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY