Megjelenítés módja:
 
Előző 1 664 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pisztáciás tonhalkrém citromban

Pisztáciás tonhalkrém citrombanHozzávalók

1 ev?kanál tisztított
pisztácia
2 szép, nem túl nagy
citrom
15 dkg (konzerv) olajos
tonhal
1 olajos szardella- azaz
ajókafilé (3-4 dkg)
4 dkg vaj
3 dkg natúr krémsajt
(mascarpone)
1 kis csokor metél?-
hagyma
késhegynyi ?rölt
fekete bors

      A pisztáciát néhány pillanatra forrásban lév? vízbe szórjuk, majd lesz?rjük és vékony, küls? hártyáját ledörzsölgetjük. A citromokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egyik végükr?l egy ujjnyi szeletet levágunk, majd karalábévájóval belsejüket kifúrjuk. 1 ev?kanálnyi citromlevet félreteszünk, a többit beh?tjük, jó lesz limonádéba. A kétféle olajos halat lecsöpögtetjük, majd villával összetörjük. A vajat el?ször magában, majd a krémsajttal habosra keverjük, a hallal összedolgozzuk, végül az egészet szitán áttörjük. A fölaprított metél?hagymával f?szerezzük, megborsozzuk, ha kell, gondolatnyit megsózzuk. Az 1 kanálnyi sz?rt citromlével ízesítjük, a pisztáciát beledobjuk, majd a masz-szát a citromok üregébe töltjük. Néhány órára h?t?szekrénybe rakjuk, hogy a hal- krém megdermedjen, ízei ösz-szeérjenek. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük. El?ételként vagy a büféasztal választékaként kínáljuk, puha kenyér kíséretében.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 1238 kcal / 296 kJ.
Italajánlat: M?csényi Zöldveltelini 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY