Megjelenítés módja:
 
Előző 1 741 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Itáliai padlizsános tészta

Itáliai padlizsános tésztaHozzávalók

40 dkg valamilyen olasz
tészta (például rigatoni,
de lehet honi szarvacska
vagy rövid cs?tészta is)

1-1 nagy piros, sárga
és zöld húsú paprika
2 zsenge padlizsán
(kb. 30 dkg)
5-6 ev?kanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
fél mokkáskanál ?rölt
fekete bors
2-3 ágacska friss
kakukkf?
2 ev?kanál lecsöpögtetett
konzerv kapribogyó

      A tésztát a már jól ismert módon, lobogva forró, enyhén sós vízben kif?zzük, majd lesz?rve lecsöpögtetjük. Közben a paprikákat kicsumázzuk, a padlizsánok mindkét végét levágjuk, és az így el?készített zöldségeket apróra (ez nem tévedés, tessék csak megnézni a képen) vágjuk. Együtt a megforrósított olajra dobjuk, a zúzott fokhagymával f?szerezzük, és kevergetve 3 percig pirítjuk. Ezután kissé megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kakukkfüvet és a kapribogyót hozzáadjuk. Végül a tésztát beleforgatjuk, és már tálaljuk is.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 2182 kcal / 522 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi chardonnay 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY