Megjelenítés módja:
 
Előző 1 506 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Búzaszemes töltött padlizsán

Búzaszemes töltött padlizsánHozzávalók

10 dkg szemes búza
3 dl zöldségleves
(kockából is lehet)
2 nagyobbacska padlizsán
1 karcsú cukkini
1-1 zöld és piros szín?
paprika
2 szál póréhagyma
3 ev?kanál olaj
só, ?rölt bors
2 ev?kanál tisztított,
pirított napraforgómag
1,5 dl tejföl
10 dkg eidami sajt
csipetnyi reszelt
szerecsendió
a forma kikenéséhez:
Rama margarin

      A búzát legalább egy éjszakán át vízben áztatjuk, majd lesz?rve a zöldséglevesben kb. 1 óra alatt puhára f?zzük. Közben a padlizsánokat megmossuk, hosszában elfelezzük és vágott felükkel lefelé süt?papírral bélelt tepsire fektetjük. El?melegített süt?ben nagy lánggal kb. 10 percig sütjük. A cukkinit, a paprikákat és a póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy serpeny?ben ezeket a forró olajon megfuttatjuk, majd a búza f?zésénél maradt levesb?l kb. 1,5 decit ráöntünk és ebben 5 percig pároljuk. Ezután lesz?rjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a f?tt búzával és a pirított napraforgóval összekeverjük. A megsült padlizsánok belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. 1 centiméter vastag réteg maradjon az oldalukon. A kikapart bels? részt a zöldségbe keverjük, majd az egészet a padlizsánhéjakba töltjük. A tejfölt az apróra vágott sajttal kevergetve felmelegítjük, megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval f?szerezzük és a töltelék tetejére öntjük. A töltött padlizsánokat kiolajozott tepsire fektetve el?melegített, közepesen meleg süt?ben 10 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc + áztatás.
Egy adag: 1626 kcal / 389 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Tokaji furmint 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY