Megjelenítés módja:
 
Előző 1 903 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Padlizsán felfújt

Padlizsán felfújtHozzávalók

1 kg padlizsán
4 tojás, 1 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
só, ?rölt bors
a tál kikenéséhez:
2 dkg vaj

      A padlizsánt faszénparázs felett (vagy süt?ben) megsütjük, nejlonzacskóba vagy fed?vel lefedett lábasba rakjuk, és megvárjuk, amíg kih?l. Ezután héját lehúzzuk és a zöldséget sz?r?be fektetve megvárjuk, amíg leve kicsöpög. Ezt kiöntjük, húsát pedig összetörjük. A tojásokat, a tejszínt, az összezúzott fokhagymát hozzáadjuk, sóval, ?rölt borssal ízesítjük, és habosra keverjük. Kivajazott t?zálló tálba töltjük és vízzel telt tepsibe állítva, közepesen meleg süt?ben 35-40 perc alatt kig?zöljük. Hidegen vagy melegen tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 1146 kcal / 274 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri leányka `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY