Megjelenítés módja:
 
Előző 1 820 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Törökparadicsom-torony

Hozzávalók (40 perc)

2 nagyobbacska padlizsán

fél csokor friss origano
3 ev?kanál olívaolaj
3 ev?kanál balzsamecet
frissen ?rölt bors
4 húsos paradicsom
25 dkg szeletelt
félkemény sajt
a sütéshez: olaj

      A padlizsánok végeit annyira levágjuk, hogy ne maradjon rajtuk keser? rész, majd 1,5 centiméter vastag karikákra szeljük. Megsózzuk és 5 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben az origano leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk és az olajjal, az ecettel, a sóval és a borssal összekeverjük. A paradicsomok szárát kivágjuk, majd húsukat vastagon felszeleteljük. A padlizsánkarikákat papírtörl?re fektetjük, hogy a nedvességet leitassuk róluk. Ezután forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk és ismét papírtörl?re fektetjük, ami a felesleges olajat felszívja. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, a padlizsánszeleteket egymás mellé belefektetjük, és az olajos-ecetes páccal mindegyiket megkenegetjük. A tetejükre paradicsomkarikát fektetünk. A páccal ezeket is meglocsoljuk, majd egy-egy vékony szelet sajttal befedjük. Grillsüt?ben kb. 5 percig sütjük, de csak annyira, hogy a sajt a tetejére olvadjon.


Egy adag: 340 kcal / 80 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Dél-balatoni sauvignon blanc 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY