Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1165 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttalHozzávalók (8 szelet)

a tésztához:
25 dkg liszt
3 dkg lenmag
2 tojássárgája
20 dkg Rama margarin, só
a sütéshez: olaj

a tetejére:
4 kisebb padlizsán
2 tojás
1 dl tej
1 ev?kanál búzakeményít?
1 kiskanál fokhagymás só
?rölt bors
a fokhagymás joghurthoz:
3 dl joghurt
fél fej fokhagyma
csipetnyi só és cukor

      A lisztet a lenmaggal, a tojások sárgájával, a margarinnal és csipetnyi sóval összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább fél órán át h?vös helyen pihentetjük. Ezalatt a padlizsánokat - miután végeiket levágtuk - kisujjnyi karikákra szeljük, megsózzuk, majd egymás után, forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát. A padlizsánkarikákat elrendezzük benne. A tojásokat a tejjel meg a búzakeményít?vel simára keverjük, fokhagymás sóval és ?rölt borssal ízesítjük, majd a padlizsánra öntjük. A maradék tésztából peremet sodrunk, tetejét tejjel megkenjük és el?melegített süt?ben 180 °C-on 30-35 perc alatt megsütjük. Közben a joghurtot az összezúzott fokhagymával elkeverjük, pici cukorral és sóval ízesítjük, majd beh?tjük. A padlizsántorta mellé kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 1831 kcal / 438 kJ.
Italajánlat: Villányi chardonnay barrique `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY