Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1302 1 2 ... 1500 1631  Utolsó


Sz?l?s füge narancshabbal sütve

Sz?l?s füge narancshabbal sütveHozzávalók

4 szép, érett füge
40 dkg nagy szem?, fehér sz?l?
3 tojássárgája
3 ev?kanál cukor (ha lehet sz?l?cukor)
3 narancs és 1 citrom kifacsart leve
0,5 dl tejszín
a forma kikenéséhez: 2 dkg vaj

      A gyümölcsöket megmossuk. A fügéket négybe vágjuk és négy kivajazott egyszemélyes pudingformába vagy teáscsészébe rakjuk. A sz?l?t, miután a fürtr?l lefejtettük, szemenként félbevágjuk, magjait kiemeljük, majd a gyümölcsöt a fügére szórjuk. A tojások sárgáját t?zálló habüstben a cukorral kikeverjük. A citrusok levét és a tejszínt beleöntjük, és vízg?zre téve, habver?vel kevergetve 5-6 perc alatt közepesen s?r? krémmé f?zzük. Ezután a gyümölcsökre merjük, a formákat egy kicsit megütögetjük, hogy a krém mindenhová becsurogjon, végül forró grillsüt?be toljuk, de csak 1 percre, amíg teteje kissé megbarnul. Azonnal tálaljuk


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 1409 kcal / 337 kJ.
Italajánlat: kés?i szüretelés? édes fehérbor Tokaji muscat lunel `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY