Megjelenítés módja:
 
Előző 1 182 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Szójagulyás csipetkével

Szójagulyás csipetkévelHozzávalók

20 dkg szójakocka
ételízesít? por
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ev?kanál olaj
1 csapott ev?kanál édes-nemes pirospaprika

1 mokkáskanál ?rölt köménymag
1 kiskanál darált cseresznyepaprika
1-1 paradicsom és paprika (10 dkg házilag eltett lecsó is lehet)
2 közepes sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
60 dkg burgonya
1 csokor petrezselyem
a csipetkéhez:
1 tojás
10-12 dkg finomliszt
csipetnyi só

A szójakockát egy éjszakára ételízesít?s vízbe áztatjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a lecsöpögtetett szójával együtt az olajban megpirítjuk; vagyis addig sütjük, amíg körös-körül kifehéredik, a hagyma pedig aranysárga lesz. Ekkor a pirospaprikával meghintjük, egy kevés vízzel fölöntjük, kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük, a köménymaggal meg a cseresznyepaprikával f?szerezzük. A paradicsom szárát kimetsszük, a paprikát kicsumázzuk, mindkett? húsát apróra vágjuk, és a szójához keverjük. Ha lecsót használunk, akkor azt is föl kell aprítani. A lábast lefödjük és a szóját kis lángon kb. 30 perc alatt majdnem puhára pároljuk; ha id?közben zsírjára sülne, egy kevés vizet mindig aláöntünk. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk. A répát meg a gyökeret félkarikákra vágjuk, vagyis el?ször félbehasítjuk, utána fölszeleteljük; a burgonyát közepes kockákra daraboljuk. Mindezeket a szójához keverjük és annyi ? b?. 1 liter ? vízzel öntjük föl, amennyi levest szeretnénk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve kis lángon puhára f?zzük. Ha kell, utánaízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel kissé megsózva kemény tésztává gyúrjuk, és apró, borsónyi darabokra csipkedjük. A kész levesbe szórjuk, 2-3 percig forraljuk.


Elkészítési id?: 2 óra 20 perc.
Egy adag: 628 kcal / 2625 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor

Jótanács: Célszer? egyszerre nagyobb mennyiség? szójapörköltet f?znünk: a szükséges mennyiségb?l levest készítünk, a többit pedig lefagyaszthatjuk. Utóbbi pörköltnek vagy gulyáslevesnek bármikor jó lehet..


Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY