Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1155 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Körtés mákoslepény

Körtés mákoslepényHozzávalók (10 személyre)

10 dkg mák
2 ev?kanál rum
1,5 kg körte
2 dl tej
25 dkg Rama margarin
25 dkg cukor, 4 tojás, só
50 dkg finomliszt
1 csomag süt?por
6-8 babapiskóta
20 dkg körte-, alma-
vagy birsalmazselé
a tepsi kikenéséhez:
olaj

      A mákot serpeny?ben szárazon megpirítjuk, majd kih?tjük. Finomra daráljuk és a rummal ízesítjük. A körtéket meghámozzuk, a magházat természetesen eltávolítjuk. A gyümölcsöket el?-ször félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és citromlével azonnal meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. Egy tepsit vékonyan beolajozunk, és süt?papírral kibélelünk. A margarint a cukorral, a tojásokkal, a tejjel, csipetnyi sóval, az átszitált liszttel és a süt?porral sima tésztává keverjük. Végül a rumos mákot is beledolgozzuk. A masszát a tepsibe simítjuk és a babapiskótát rámorzsoljuk. A körteszeleteket vastagabb oldalukkal felfelé szépen egymás mellé belenyomkodjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 30-40 percig sütjük. Kissé h?lni hagyjuk, majd a tetejét a gyümölcszselével megkenjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha teljesen kih?lt.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 2964 kcal / 709 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji aszú 5 puttonyos `95.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY