Megjelenítés módja:
 
Előző 1 485 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Káposztás knédli

Káposztás knédliHozzávalók

a tésztához:
50 dkg finomliszt
2 tojás
1 mokkáskanál só
8 dkg puffasztott rizs
25 dkg savanyú káposzta
6 dkg vaj
a mártáshoz:
25 dkg húsos, füstölt
szalonna
2 ev?kanál finomliszt
4 dl tej
1 kiskanál ?rölt köménymag
?rölt fekete bors, só
1 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

      A knédlihez a lisztet a tojással, a sóval és annyi - kb. 3 deci - vízzel dolgozzuk össze, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. A puffasztott rizst és a kissé összevágott káposztát hozzáadjuk, majd alaposan elkeverjük. A masszát vastag csíkban egy tiszta vízbe mártott, vajjal vékonyan megkent konyharuhára halmozzuk. A kend?t ráhajtjuk, összegöngyöljük, és vékony spárgával átkötjük. Forrásban lév? sós vízbe téve, kis lángon gyöngyöz? forralással 35-40 perc alatt megf?zzük. Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, elkeverjük, majd a tejjel fel- öntve felforraljuk. Köménnyel, ?rölt borssal f?szerezzük, ha kell, megsózzuk. A t?zr?l levéve a tejfölt és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. A megf?tt knédlit a vízb?l kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, és a konyharuhából kibontjuk. Fölszeleteljük, majd a szalonnás mártással körülöntve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 5368 kcal / 1284 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói juhfark.

Jótanács: - A káposztás knédli önmagában, önálló ételként is megállja a helyét, köretnek is nagyszer?, például mártásos vadhúsokhoz is jól illik..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY