Megjelenítés módja:
 
Előző 1 731 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tárkonyos üstöny cipóban

Hozzávalók

60 dkg fagyasztott vaddisznó
apróhús vagy kicsontozott
lapocka, csülök
1 közepes vöröshagyma
1-1 sárgarépa
és petrezselyemgyökér
kis darabka zeller
10 dkg csiperke
10 dkg füstölt szalonna
4-5 dkg zsír (olaj is lehet)
só, késhegynyi ?rölt kömény
1-1 mokkáskanál szárított
kakukkf? (a friss még jobb)
és ?rölt fekete bors
fél csokor friss, fölaprított
tárkony (szárított is lehet)
1 gerezd zúzott fokhagyma
néhány szem fekete bors
és szegf?bors
1 mokkáskanál sáfrány
1 dl tejföl
1 csapott ev?kanál finomliszt
néhány ev?kanál tárkonyecet
a tálaláshoz:
4 nagy zsemle

      Ha nem darabolt apróhúst vásároltunk, a húst lehártyázzuk, majd 1 centis kockákra aprítjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra, a répát, a gyökeret és a zellert a húshoz hasonló kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, a zsíron kiolvasztjuk, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A húst és a zöldségeket - a gomba kivételével - hozzáadjuk, pár percig együtt pirítjuk. Megsózzuk, megf?szerezzük, majd annyi vizet öntünk rá - b? 1 litert -, hogy jó ujjnyira ellepje. Lefödve kb. 1 óra alatt puhára f?zzük, a végefelé a gombát is hozzáadjuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró levesb?l belemerünk, majd a habarást visszaöntjük, és 1-2 percig forraljuk. Ezalatt kissé bes?r?södik. Végül a tárkonyecettel savanykásra igazítjuk. Kivájt, megforrósított zsemlékbe merve tálaljuk. A tetejét tárkonylevéllel és pár csepp tejföllel díszíthetjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 3198 kcal / 765 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi kadarka `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY