Megjelenítés módja:
 
Előző 1 730 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Szarvashús káposztaf?vel

Szarvashús káposztaf?velHozzávalók

8-10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
50 dkg kicsontozott, fagyasztott
szarvascomb vagy -lapocka
1-1,2 kg fejes káposzta
3 ev?kanál árpagyöngy
só, ?rölt fekete bors
1-1 kis csokor kapor és csombor
(borsikaf?)
1-2 ev?kanál 10%-os ételecet

      A szalonnát apróra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A fölengedett húst - miután esetleges hártyáit lefejtettük - egycentis kockákra, míg a kitorzsázott káposztát kétszer ekkorákra daraboljuk. A hozzávalókat egy közepes fazékba, cserépedénybe vagy kuktába rétegezzük: alulra szalonna, rá hagyma és káposzta, majd hús kerül. Ev?kanálnyi árpagyöngyöt rászórunk, sóval, borssal, fölaprított kaporral és csomborral meghintjük. A rétegezést még kétszer megismételjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi, azután nagy lángon fölforraljuk. Kis lángra állítva, lefödve kb. 1 óra 30 perc alatt megpároljuk, de süt?ben is elkészíthetjük. Tálalás el?tt, ha kell, utánaf?szerezzük, az ecettel pikánsra ízesítjük.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 2120 kcal / 507 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Simontornyai rosé 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY