Megjelenítés módja:
 
Előző 1 77 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Narancsos kacsapástétom

Narancsos kacsapástétomHozzávalók (10 személyre)

1 kisebb, konyhakész, nem zsíros pecsenyekacsa
2 ev?kanál ételízesít? por
0,5 dl száraz vörösbor
1 narancs
3 tojás
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pástétomf?szer-keverék
1 mokkáskanál ?rölt bors a forma kikenéséhez:
1 ev?kanál kacsazsír
1-2 ev?kanál zsemlemorzsa

      A kacsa hasüregébôl a hájat és a májat kiemeljük. (A konyhakész szárnyasnál ezt külön csomagolják.) A hájat kis kockákra vágjuk, zsírját lábasban kisütjük. Közben a kacsát 10-12 részre daraboljuk, a kiolvasztott zsírban körös-körül megpirítjuk. A fele ételízesít?t rászórjuk, egy kis pohárnyi vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt vajpuhára pároljuk. Amikor kih?lt, kicsontozzuk és a húst a b?rével együtt finomra daráljuk. A maradék ételízesít?t, a kis kockákra vágott májat, a bort, a narancs reszelt héját és kifacsart levét belekeverjük. A tojások sárgáját, a zúzott fokhagymát meg a f?szereket is hozzáadjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy kisebb ?zgerinc- vagy pástétomformát kizsírozunk, a morzsával megszórjuk, a húsos masszát belesimítjuk. Alufóliával vagy a forma tetejével lezárjuk, és tepsibe állítjuk. Annyi vizet öntünk alá, amennyi a forma feléig ér, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) ? a forma nagyságától függ?en ? kb. 35 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt húst?re már nem ragad massza. Megvárjuk, amíg kih?l, majd egy napra h?t?szekrénybe tesszük. Végül deszkára borítjuk, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.


Elkészítési id?: 2 óra 10 perc + h?tés.
Egy adag: 203 kcal / 849 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Villányi kékoportó ?98).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY