Megjelenítés módja:
 
Előző 1 589 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


G?gös libaleves

Hozzávalók

1,2 kg libacomb
1 vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 babérlevél
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
2 sárgarépa
kis darab (kb. 15 dkg) zeller
30 dkg csiperkegomba
2 dl tejszín
1 ev?kanál liszt
fél citrom leve
1 ev?kanál mustár
1 kiskanálnyi fölaprított friss vagy feleannyi szárított tárkonylevél
a levesbetéthez:
4 szelet kenyér

      A combokat leb?rözzük, kicsontozzuk, húsukat egycentis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon közepes lángon megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, kevergetve kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük. A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá és lefödve kb. 45 percig pároljuk. Ezalatt a répát, a zellert meg a gombát megtisztítjuk, az el?bbieket egycentis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. Mindet a libához adjuk, 10 percig pároljuk, majd sz?k 1 liter vízzel fölöntjük, 5 percig forraljuk. A tejszínt a liszttel, a citrom levével meg a mustárral jól összekeverjük, és a levest ezzel s?rítjük. 2 percnyi f?zés után a tárkonnyal f?szerezzük. Tálaláskor kis kockákra vágott, pirított kenyeret szórunk bele.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 797 kcal / 3332 kJ.
Italajánlat: száraz rosé bor (Soproni kékfrankos rosé ?98).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY