Megjelenítés módja:
 
Előző 1 746 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Ravioli alaptészta

Ravioli alaptésztaHozzávalók

25 dkg finomliszt
2 tojás
2-3 ev?kanál víz
1 kiskanál olaj
csipetnyi só
a tészta nyújtásához:
liszt

      A tésztához valókat összegyúrjuk, de még könnyebb, ha a robotgép dagasztójával dolgozzuk ki. Ha a tészta túl keményre sikeredne, egy kevés langyos vízzel lazíthatjuk. Ezután szobah?mérsékleten legalább fél órán át pihentetjük. Be- lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd a felét simára felvert tojással megkenjük. Erre a felére - egymástól 7-8 centi távolságra - a töltelékb?l kis halmokat rakunk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Derelyevágóval vagy cakkos szél? kiszúróval úgy vágjuk fel, hogy minden darab közepére jusson töltelék. A kis tésztatáskák széleit jól összenyomkodjuk, nehogy tartalmuk f?zés közben kifolyjon. Liszttel megszórt konyharuhára rakva addig hagyjuk ?ket szikkadni, amíg egy fazékban sós vizet forralunk. Ebben a raviolikat 8-10 percig f?zzük, majd lesz?rjük és alaposan lecsöpögtetjük.


Elkészítési id?: 30 perc + 30 perc pihentetés + kif?zés.

Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY