Megjelenítés módja:
 
Előző 1 753 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Süt?tökös ravioli

Hozzávalók

1 adag raviolitészta
a töltelékhez:
1 közepes fej
vöröshagyma
1 ev?kanál
Rama margarin
kb. 70 dkg süt?tök
1 kiskanál friss, reszelt
gyömbér
0,5 dl fehér bor

?rölt bors
3 ev?kanál liszt
a mártáshoz:
10-10 dkg süt?tök
és póréhagyma
5 dkg Rama
margarin
só, ?rölt bors
1,5 dl tejszín
3 ev?kanál liszt
1 csokor metél?hagyma

      A tésztát az alaptésztánál leírt módon elkészítjük. A töltelékhez a megtisztított, felaprított hagymát a margarinon megfuttatjuk. A süt?tököt meghámozzuk, kibelezzük, húsát kis kockákra vágjuk. A hagymára dobjuk, a reszelt gyömbérrel megszórjuk, és a bort alá- öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve puhára pároljuk. Ezután turmixoljuk és egyharmadát a mártáshoz félretesszük. A többit a liszttel összekeverjük és a tésztát az alaptésztánál leírt módon megtöltjük vele, majd lobogva forró, sós vízben kif?zzük. A mártáshoz a megtisztított, apró darabokra vágott tököt és a felkarikázott póréhagymát a margarinon megfuttatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd nagyon kevés vizet aláöntve megpároljuk. A félretett tökpürét hozzáadjuk, a tejszínt a liszttel simára keverjük, ráöntjük és felforraljuk. A megf?tt raviolit a mártás-sal leöntve, apróra vágott metél?hagymával megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 3064 kcal / 733 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Dél-balatoni tramini 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY