Megjelenítés módja:
 
Előző 1 256 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Libacombok karamellizált káposztával sütve

Hozzávalók

4 libacomb (egyenként
kb. 40 dkg)
só, 3 ev?kanál cukor
1,2 kg fejes káposzta
1 mokkáskanál ?rölt
fekete bors
kb. 60 dkg alma
7-8 dkg frissen reszelt
torma

      A libacombokat - miután a tolltokokat eltávolítottuk - besózzuk, majd a csont végénél a húst körbevágjuk, így szépen lef? majd a csontról. Megforrósított lábasba rakjuk, és vagy 10 percig körös-körül sütjük, ezalatt zsírjának java kiolvad. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Zsírjából 3-4 ev?kanálnyit hagyunk a lábasban, a többit egy pohárba töltjük, hogy megdermedjen; kenyérre kenve nagyszer? lesz. A cukrot a visszamaradó zsíron kevergetve karamellizáljuk, majd a legyalult káposztát hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, 4 deci vizet aláöntünk. Amint forr, egyenletesen tepsibe halmozzuk, a combokat ráfektetjük. El?melegített süt?ben lefedve, a közepesnél nagyobb lánggal (200 oC; légkeveréses süt?ben 180 oC) kb. 1,5 órán át sütjük, közben párszor megforgatjuk. Ha puha, a meghámozott, cikkekre vágott almát is hozzákeverjük, további 20-25 percig sütjük. A tormával meghintve kínáljuk. Adhatunk hozzá sült burgonyát is.


Elkészítési id?: 2 óra 30 perc.
Egy adag: 3885 kcal / 930 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Soproni kékfrankos barrique `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY