Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1167 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Lilakáposztás pogácsa diós bundában

Lilakáposztás pogácsa diós bundábanHozzávalók

1 kg lilakáposzta
1 közepes vöröshagyma
2 ev?kanál olaj, só
?rölt kömény és bors
2,5 dl vörösbor
15 dkg búzadara, 3 dl tej
1 csokor petrezselyem
a bundázáshoz:
liszt, 2 tojás
10 dkg darált dió
3 ev?kanál zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj

      A káposztát elnegyedeljük, torzsáját kimetsszük, majd a fe- jet vékony csíkokra metéljük. A megtisztított, felaprított vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. A káposztát megsózzuk, ?rölt köménnyel és borssal ízesítjük, a bort ráöntjük. Néha-néha megkeverve puhára pároljuk. Ekkor beleszórjuk a búzadarát, belecsorgatjuk a tejet és most már folyamatosan kevergetve fölforraljuk. A t?zr?l levéve finomra vágott petrezselyemmel f?szerezzük és kih?tjük. A szép, lila masszából nedves kézzel pogácsákat formálunk, melyeket el?bb lisztbe, majd felvert tojásba, végül diós morzsába forgtava bundázunk. B?, forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Jól lecsepegtetve forrón, zöldsalátával tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 2776 kcal / 664 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi zweigelt `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY