Megjelenítés módja:
 
Előző 1 977 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Almás-párolt lilakáposzta

Hozzávalók

1 kg lilakáposzta
3 dundi újhagyma vagy
1 közepes vöröshagyma
8 dkg vaj vagy
Rama margarin
só, 1 kiskanál cukor
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
1 ev?kanál vörösborecet
1 nagy alma (25 dkg)

      A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, miután héját lehúztuk, felaprítjuk és 5 dkg vajon vagy margarinon megfuttatjuk. A káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, a cukorral, a borssal és az ecettel ízesítjük. 1 deci vizet öntünk alá, lefedjük és kis lángon kb. 20 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk, elfelezzük, magházát kimetsszük, húsát kis kockákra vágjuk. A káposztába keverjük, és még 10 percig együtt pároljuk. Ezután a fed?t levesszük, a maradék vajat vagy margarint rádobjuk, és addig hagyjuk a t?zön, amíg leve elpárolog. Közben többször megkeverjük.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 951 kcal / 227 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY