Megjelenítés módja:
 
Előző 1 756 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Tarka tészta kiskondás módra

Tarka tészta kiskondás módraHozzávalók

10 dkg f?tt, füstölt sonka
10 dkg csíp?s, paprikás
vastagkolbász
10 dkg mortadella
10 dkg bácskai májas
5 dkg füstölt szalonna
néhány friss (esetleg
morzsolt) zsályalevél
1 ágacska friss vagy
1 mokkáskanál szárított
rozmaring
4 dl er?s, száraz vörösbor
30 dkg cukorborsó
(mélyh?tött is lehet)
frissen ?rölt bors
40 dkg rövid tollhegy-
tészta (ún. penne)

a tetejére:
reszelt sajt

      Valamennyi felvágottat együtt ledaráljuk. A szalonnát nagyon apróra vágjuk és kiolvasztjuk. A pörcöt benne hagyjuk a zsírban, a darált húsféléket rádobjuk, zsályával, rozmaringgal f?szerezzük (sózni nem kell!), aláöntjük a vörösbort és 5 percig kevergetve f?zzük. A megtisztított cukorborsót hozzáadjuk és addig f?zzük (kb. 10 perc), amíg a borsó megpuhul. Ekkor frissen ?rölt borssal megszórjuk, összekeverjük. Közben lobogva forró sós vízben a tésztát kif?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük és a "kiskondás" raguval összekeverjük. Reszelt parmezánt kínálunk mellé.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 3395 kcal / 812 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri bikavér `98.

Jótanács: - Laktató fogás, ezért egytálételként adjuk az asztalra..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY