Megjelenítés módja:
 
Előző 1 57 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Lazacrózsa

LazacrózsaHozzávalók

20 dkg szeletelt füstölt lazac
(fagyasztva kapható)
2 csokor kapor
1 kígyóuborkaa díszítéshez:
salátalevél (pl. lolo rosso,
radicchio stb.), paradicsom
citrom (lehet zöld citrom is)
a mártáshoz:
10 dkg dijoni szemes mustár
6 ev?kanál (száraz) vörösbor

      A lazacszeleteket, miután szobah?mérsékleten kissé felengednek (ez kb. 1 óra), óvatosan egymásra fektetjük. A kaprot, melyb?l 2-3 levélkét félreteszünk a díszítéshez, fölaprítjuk, majd az egymásra fektetett lazacszeletek egyik hosszanti szélét kb. fél centi vastagon belemártjuk. A kapros szél? lazacszeleteket kettesével a keskenyebb végüknél összeillesztjük, majd óvatosan föltekerjük úgy, hogy szép rózsa formája legyen. Az uborka héját hámozó- késsel vékonyan lehántjuk. A 2-3 centi széles héjból adagonként 3 vékony csíkot (ezekb?l lesz a rózsacsokor szára) és 6 levelet vágunk ki. A szárakat szépen a tányérra fektetjük, a levélkéket mellé illesztjük, a lazacrózsákat - tányéronként hármat-hármat - a szárak végére állítjuk. A rózsák alját salátacsokrétával, paradicsommal, citrommal és kaporlevéllel díszítjük. Készíthetünk mellé mustármártást, amihez a dijoni szemes mustárt meg a vörösbort össze-keverjük és ezt kínáljuk külön a lazac mellé. Friss pirítós illik hozzá.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 219 kcal / 916 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Soproni kékfrankos barrique `99).

Jótanács: A lazacrózsákat tálalhatjuk úgy is, hogy francia salátát simítunk egy szép, kerek, lapos tálra, és a rózsákkal körberakjuk, földíszítjük és friss pirítóst kínálunk mellé..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY