Megjelenítés módja:
 
Előző 1 626 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Karácsonyi borkrémleves

Karácsonyi borkrémlevesHozzávalók

6 dl édes fehérbor
1 citrom
1 darabka fahéj
3-4 szegf?szeg
8 tojássárgája
15 dkg cukor
2 dl tejszín
8 dkg mazsola
a tetejére:
édes tejszínhab

      A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegf?szeggel f?szerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénken kevergetve - nehogy összekapjon - rász?rjük. A t?zre téve habver?vel addig kevergetjük tovább, amíg kissé bes?r?södik. Ezután átsz?rjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól beh?tve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk. El?nye, hogy el?re elkészíthet?.


Elkészítési id?: 30 perc + h?tés.
Egy adag: 571 kcal / 2387 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor, Badacsonyi szürkebarát.

Jótanács: A borleves készülhet tejszín nélkül, forrón is. Ehhez a bort 3-4 deci vízzel hígítjuk, az el?z?ekhez hasonlóan.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY