Megjelenítés módja:
 
Előző 1 557 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Avokádó leves

Hozzávalók

6 dl zöldségleves
(leveskockából is jó)
2 avokádó
fél citrom leve
1-1 dl tejföl és tejszín
só, ?rölt fekete bors
néhány csepp Tabasco-
mártás
4-5 szál metél?hagyma

      A zöldséglevest fölforraljuk. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kidobjuk, húsukat a héjból kiemeljük. Egy fél avokádót citromlével meglocsolunk, nehogy megbarnuljon, és tálaláshoz eltesszük. A többit kis kockákra vágjuk, majd a tejföllel és a tejszínnel turmixoljuk. A levesbe öntjük, megmelegítjük, de forralni nem szabad! Kissé megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp Tabascóval ízesítjük. A félretett, fölszeletelt avokádóval díszítve, fölaprított metél?hagymával meghintve azon frissiben tálaljuk.


Elkészítési id?: 15 perc.
Egy adag: 436 kcal / 1823 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Csopaki pinot blanc `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY