Megjelenítés módja:
 
Előző 1 178 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pulykaleves kagylóval

Hozzávalók (6 személyre)

1,5 kg pulykaszárny
2 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4 ág szárzeller
(halványzeller)
1-2 friss ágacska
kakukkf? és rozmaring
1 babérlevél
1 kiskanál egész
fekete bors, só
50 dkg tisztított,
fagyasztott kagyló
(még jobb, ha néhány
héjas is van benne)
20 dkg cérnametélt

      A pulykaszárnyat megmossuk, lecsöpögtetjük, fazékba rakjuk. 3 liter vízzel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk. A félbevágott vöröshagymát héjastól, a fokhagymát és a szárzellert megtisztítva hozzáadjuk. A kakukkfüvet a rozmaringgal és a babérral összekötjük, a levest ezzel és a borssal f?szerezzük, megsózzuk. Félig lefödve, kis lángon kb. 2 órán át f?zzük, majd lesz?rjük, és a levest újra a t?zre tesszük. Megkóstoljuk, s ha kell, utánasózzuk. Amint forr, a kagylót beledobjuk, és 3 percnyi f?zés után a tésztát is hozzáadjuk. Együtt készre f?zzük. Azonnal tálaljuk, különben a tészta elázik.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 394 kcal / 1647 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Etyeki pinot gris `2000).

Jótanács: Azért szerencsés, ha van héjas kagylónk, mert szépen lehet a levest díszíteni vele..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY