Megjelenítés módja:
 
Előző 1 661 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Pikáns mustárleves

Hozzávalók

1 aprócska vöröshagyma
3 dkg vaj, 2 dl fehérbor
1 csapott ev?kanál
finomliszt
2 zöldségleveskocka
1 babérlevél
1-2 ágacska kakukkf?
csipetnyi reszelt
szerecsendió
1-1 dl tejszín és tejföl
3 ev?kanál mustár (az a jó,
ha többféle, s ha van benne
szemes-magos is)

      A hagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk - még jobb, ha megreszeljük -, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. A liszttel meghintjük, fél percig együtt pirítjuk, majd a borral és 8 deci vízzel fölöntjük. Kevergetve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk, a babérlevéllel, a fölaprított kakukkf?vel meg a szerecsendióval f?szerezzük. Kis lángon 10 percig f?zzük, végül a tejszínnel meg a tejföllel simára kevert mustárt is hozzáadva, épp csak fölforraljuk. Azonnal tálalható. Kis kockákra vágott, pirított zsemlekockát is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 264 kcal / 1104 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói olaszrizling `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY