Megjelenítés módja:
 
Előző 1 596 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Gombás ponty tejfölben sütve

Gombás ponty tejfölben sütveHozzávalók (6 személyre)

1 nagyobb ponty
(kb. 2 kg), só
1 közepes vöröshagyma
5 dkg vaj
1,5 dl száraz fehérbor
25 dkg csiperke
?rölt bors, fél citrom leve
1 csapott ev?kanál
finomliszt
4 dl tejföl, 2 tojássárgája
1 kis csokor petrezselyem

      A pontyot lepikkelyezzük, megmossuk és vágódeszkára fektetjük. Fejét, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük. Az összes halcsontot - miután a fejb?l a méregfogát is kiszedtük - lábasba rakjuk. Kissé megsózzuk, a lehéjazott, apróra vágott vöröshagymát beleszórjuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy jócskán ellepje. Nagy lángon fölforraljuk, majd 10-15 percig kis lángon f?zzük. Egy tepsit kivajazunk, a kissé besózott pontyfiléket belefektetjük. A bort meg ugyanannyi lesz?rt halalaplevet ráöntjük, megvajazott alufóliával letakarjuk, és közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15 percig sütjük. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a maradék, fölolvasztott vajon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a citrom levével ízesítjük. A liszttel meghintjük, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejföllel fölöntjük és 2-3 percig forraljuk. A t?zr?l levéve a tojássárgájával dúsítjuk, és a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. A félig puha halra öntjük, majd - immár fedetlenül - még 15 percig sütjük. Köretnek rizibizi illik hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 631 kcal / 2683 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Badacsonyi kéknyel? `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY