Megjelenítés módja:
 
Előző 1 192 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Ananászbundás csirkemell mandulás golyókkal

Ananászbundás csirkemell mandulás golyókkalHozzávalók (2 személyre)

1 nagyobb csirkemell
só, ?rölt bors, 5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg konzervananász
1,5 dl tejföl, 2 tojássárgája
1 csokor petrezselyem
2-3 ev?kanál zsemlemorzsa
3 ev?kanál olaj
a mandulás golyókhoz:
40 dkg burgonya
1 tojás, só, 6-8 dkg liszt
4 ev?kanál szeletelt
mandula
a sütéshez:
olaj

      A csirkemellet leb?rözzük, kicsontozzuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A megolvasztott vajon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A t?zr?l levéve a nagyon apróra vagdalt ananászt, a tejfölt, a tojások sárgáját hozzáadjuk. Megsózzuk, ?rölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel f?szerezzük, majd annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy lágy masszává váljon. A csirkemellet egy kevés olajon hirtelen átsütjük, azután olajjal kikent tepsibe fektetjük. Az ananászos masszával beborítjuk, kissé rá is nyomkodjuk. El?melegített, forró süt?ben (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a mandulás golyókat. Ehhez a burgonyát héjában megf?zzük, megtisztítjuk és még melegen összetörjük. Beleütjük a tojást, megsózzuk, és egy kevés liszttel rugalmas tésztává gyúrjuk. Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk bel?le, amelyeket szeletelt mandulában meghempergetünk, és b?, forró olajban aranybarnára sütünk. Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük, és az ananászbundás hús mellé, frissen kínáljuk. Ananászbef?ttet is adhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 689 kcal / 2880 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor (Badacsonyi rajnai rizling `98).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY