Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1522 1 2 ... 1631  Utolsó


Marhapecsenye sonkás mártással

Marhapecsenye sonkás mártássalHozzávalók

4, egyenként kb. 20 dkg-os
kicsontozott marha-
rostélyos (legjobb
a magashátszín), só
1 mokkáskanál
?rölt fekete bors
5 dkg vaj
a mártáshoz:
5 dkg vaj
2 ev?kanál finomliszt
4 dl tej
1 dl tejszín
2 tojássárgája
5 dkg reszelt parmezán
20 dkg gépsonka (f?tt,
füstölt tarja is lehet)
só, ?rölt bors
reszelt szerecsendió

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiverjük, inas részeit és széleit bevagdossuk. A sót és a borsot az olvasztott vajba keverjük, majd a rostélyosokat megkenegetjük vele. El?melegített elektromos rostélyra fektetjük, és oldalanként 6-7 percig sütjük. Az imént említett konyhai alkalmatosság híján ugyanennyi id? alatt serpeny?ben közepes lángon is megsüthetjük. Amíg a pecsenye készül, megf?zzük a mártást. Ehhez a vajat fölolvasztjuk, majd a lisztet kevergetve megfuttatjuk benne. Miel?tt megpirulhatna, a tejjel fölöntjük, kevergetve s?r?re f?zzük, a tejszínnel és a tojássárgájával dúsítjuk. A t?zr?l levéve el?ször a sajtot, majd a vékony csíkokra metélt sonkát adjuk hozzá. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval f?szerezzük. Tálaláskor a húst körülöntjük vele. Köret nem igazán kell hozzá, de ha mégis, akkor az párolt rizs legyen.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 3691 kcal / 883 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Hajósi cabernet sauvignon `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY