Megjelenítés módja:
 
Előző 1 346 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


G?zölg? malacsült

G?zölg? malacsültHozzávalók

egy kb. 1,25 kg-os
kicsontozott, b?rös
malaccomb
kb. 1 csapott ev?kanál só
1-1 mokkáskanál ?rölt
bors és ?rölt kömény
1 kiskanál majoránna
2 gerezd fokhagyma
5-6 ev?kanál olaj
3-4 dl húsleves
(leveskockából is jó)
1 kiskanál paradicsompüré
1 mokkáskanál finomliszt

      A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd b?rét egycentis távolságban hosszában is, keresztben is bevagdossuk. Egy peremes tepsibe jó kétujjnyi magasan vizet töltünk, nagy lángon fölforraljuk. A húst b?rös oldalával lefelé belefektetjük, 2-3 percig pároljuk. Közben többször megmozgatjuk, hogy a lé a b?rt mindenütt érje, de a húsra ne jusson. Lecsöpögtetve kih?tjük. A sót a f?szerekkel meg a zúzott fokhagymával összekeverjük, alaposan a húsba dörzsöljük, de vigyázzunk, a b?rére ne kerüljön bel?le. Az olajat az id?közben szárazra törölgetett tepsiben megforrósítjuk, a húst körös-körül el?sütjük benne. A levest a paradicsompürével és a liszttel simára keverjük, a comb alá öntjük. El?melegített süt?ben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) kb. 1,5 órán át sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk. Fölszeletelve, levével együtt tálaljuk. Hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.



Italajánlat: száraz fehérbor (Egri zeng? `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY