Megjelenítés módja:
 
Előző 1 551 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Zöldborsó burgonyafészekben

Hozzávalók

80 dkg ?öreg? burgonya
(újburgonyából nem jó), só
1 csomó újhagyma
9 dkg vaj
60 dkg frissen fejtett zöldborsó
1 csokor petrezselyem
fél kiskanál ételízesít? por
2 ev?kanál tejszín
2 tojássárgája
1 tojás
fél mokkáskanál reszelt
szerecsendió
késhegynyi ?rölt bors
5 dkg reszelt ementáli sajt
a tepsi kikenéséhez:
vaj

      A burgonyát alapos mosás után héjában, sós vízben megf?zzük, le- sz?rjük. Kicsit h?lni hagyjuk, majd meghámozzuk és áttörjük. Amíg a burgonya puhul, az újhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, 6 deka vajon megfuttatjuk, a borsót rászórjuk és beleforgatjuk. 1 deci vizet aláöntünk, a fölaprított petrezselyemmel meg az ételízesít?vel f?szerezzük, lefedjük, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Az áttört burgonyát a tejszínnel, a maradék vajjal, a tojássárgájával meg a tojással simára keverjük, a szerecsendióval és a borssal f?szerezzük, csipetnyit megsózzuk. A burgonyás masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és kivajazott tepsire 12, egyenként kb. 6 centi átmér?j?, 3-4 centi magas kerek ?fészket? nyomunk bel?le. Ezeket a zöldborsóval megtöltjük, a sajttal meghintjük, végül el?melegített süt?ben, a kö- zepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 15 percig sütjük. Akkor jó, ha a burgonya szép aranysárga lesz, a borsó tetején pedig elolvadt a sajt. Lapátkanállal emeljük tányérra, így nem gurul ki bel?le a borsó.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 669 kcal / 2797 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY