Megjelenítés módja:
 
Előző 1 44 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Juhsajtos szendvicsek

Hozzávalók

20 szelet franciakenyér
2 piros húsú, közepes
zöldpaprika
30 dkg édeskés juhsajt
(friss sajt, puha orda)
3 ev?kanál olívaolaj
1 kiskanál frissen aprított
bazsalikomlevél, só
a díszítéshez:
20 apró paprikacsík
20 apró, friss
bazsalikomlevél
8 kimagozott,
felkarikázott, fekete
olajbogyó

      A kenyérszeleteket oly módon pirítjuk meg, hogy tetejük piros-ropogós, belsejük puha maradjon. Szalvétával letakarva félretesszük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és minél apróbb kockákra vágjuk. Egy tálban a puha, szétmorzsolt sajttal, az olívaolajjal, a bazsalikomlevéllel, pici sóval addig keverjük, amíg majdnem sima masszát kapunk. A krémet a pirított kenyérszeletekre kenjük és fantáziánk szerint - néhány "megmentett" paprikacsíkkal, egészben hagyott, apró friss bazsalikomlevéllel - díszítjük. M?vünket egy-egy olajbogyó-karikával koronázzuk. Langyosan is tálalhatjuk, ehhez maximum 1-2 percre grillsüt?be toljuk, épp csak annyira, hogy átmelegedjen.


Elkészítési id?: 15 perc.
Egy adag: 455 kcal / 1902 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (M?csényi zöldveltellini `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY