Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1087 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Gyömbéres borkeksz

Gyömbéres borkekszHozzávalók (kb. 60 db.)

a sziruphoz:
10 dkg friss gyömbér
1-1 kiskanál só és cukor
a tésztához:
30 dkg liszt
1 kiskanál süt?por
1 kiskanál só
?rölt bors
8 dkg Rama margarin
2 tojás
10 dkg darált mandula

      A gyömbért meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Rászórjuk a cukrot és a sót, majd annyi vízzel öntjük fel, ameny-nyi éppen ellepi. Lefedve, lassú t?zön 20 percig f?zzük, majd h?lni hagyjuk. (Napokkal el?bb is elkészíthetjük.) A tésztához valókat összegyúrjuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett gyömbért (levét félretesszük), és újból alaposan átgyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább egy órán át h?vös helyen pihentetjük, azután négy részre osztjuk. A tésztadarabokat belisztezett deszkán egyenként kb. 30 centi hosszú rudakká sodorjuk, és süt?papírral bélelt tepsire fektetjük. A gyömbérsziruppal finoman átkenjük, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 oC; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15 percig sütjük. Ekkor a süt?b?l kivesszük, és a rudakat éles késsel, átlósan egyenként 15 darabra vágjuk. A kis süteményeket a tepsiben leveg?sen elrendezzük, és további 8-10 perc alatt készre sütjük. Jól záródó fémdobozban 2-3 hétig is elállnak.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 44 kcal / 184 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói olaszrizling `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY