Megjelenítés módja:
 
Előző 1 428 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Borjúbecsinált egressel

Hozzávalók

60 dkg borjúhús (comb vagy
lapocka)
1 csapott kiskanál só
1 kisebb vöröshagyma
néhány szem fekete bors,
szegf?szeg
egy kis darab fahéj
50 dkg egres
1-1 dl tejföl és tejszín
2 csapott ev?kanál liszt
1 kiskanál cukor
pár csepp citromlé

      A borjúhúst 1,5 centis kockákra vágjuk, lábasba szórjuk és kb. 5 deci vizet öntünk alá. Fölforraljuk, habját leszedjük, majd megsózzuk. A megtisztított hagymát és a borsot ? esetleg néhány szegf?szeget és egy kis darab fahéjat is ? f?szerzacskóba rakjuk, így tesszük a húshoz, hogy az íze kif?jön, de a végén könnyedén eltávolíthassuk. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Az egrest megtisztítjuk, vagyis bajuszát és szárát lecsípjük, majd a szemeket a már puha húshoz adjuk. Immár fedetlenül 10 percig f?zzük. Közben a tejfölt és a tejszínt a liszttel és egy kevés vízzel simára keverjük, a becsinált levét ezzel s?rítjük, dúsítjuk. Végül a cukorral és a citromlével kelleme- sen pikánsra ízesítjük, és ha kell, utánasózzuk.


Elkészítési id?: 1 óra 35 perc.
Egy adag: 432 kcal / 1806 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Soproni Sauvignon Blanc `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY