Megjelenítés módja:
 
Előző 1 159 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Hagymaleves kétféle sajttal

Hagymaleves kétféle sajttalHozzávalók

2 nagy fej vöröshagyma
2 ev?kanál olaj
3 dkg vaj
1 csapott ev?kanál
finomliszt
2 dl fehérbor
1 l sz?rt húsleves
(leveskockából is lehet)
4 kisebb szelet kenyér
10 dkg reszelt
trappista sajt
só, ?rölt bors
4 ev?kanál reszelt
parmezán

      A hagymát megtisztítjuk, kb. félcentis kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében közepes lángon kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük. 1 percig együtt sütjük, azután a borral és a levessel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, és néha megkeverjük, mert könnyen leég. Kis lángon 20 percig f?zzük. Közben a kenyeret egycentis kockákra vágjuk, süt?ben megpirítjuk, mélytányérokba elosztjuk, és a trappista sajttal összekeverjük. A forró levest megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk.


Egy adag: 335 kcal / 1401 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY